MR diagnosztika

A nativ MR vizsgálaton felül kontrasztanyagos MR vizsgálatokat is végzünk, illetve olyan speciális MR vizsgálatokat, amit csak néhány helyen végeznek az országban: Natív MR vizsgálatok, Kontrasztanyagos MR vizsgálatok, Szív MR vizsgálatok, Emlő MR vizsgálatok, Sürgősségi MR vizsgálatok, Hétvégi MR vizsgálat.

MR vizsgálat

UH diagnosztika

A diagnosztika kiemelkedő fontosságú a megelőzések tekintetében is.

Várólista nélkül, akár online bejelentkezéssel.

Ultrahang vizsgálat

Készülékünk

Siemens Magnetom Sola 1.5T, új dimenzió a képalkotásban

A felújított berendezésekkel szemben nálunk a technika jelenlegi állása szerinti legjobb minőségű vizsgálatot kapja. 2021 októberében üzembe helyeztük harmadik, vadonat új Siemens MAGNETOM Sola 1,5T MRI berendezésünket, amely úttörő a képalkotó diagnosztikai rendszerek területén.

Orvosaink

Az ország egyik legnívósabb szak-radiológus csapata

A csúcskategóriás diagnosztikai berendezés már önmagában is fontos, azonban nem elegendő: Nagy tapasztalttal rendelkező radiológus szakorvosok is szükségesek, emiatt mi az ország legkiválóbb radiológus specialistáival dolgozunk együtt.

MR/MRI vizsgálatok

A nativ MR vizsgálaton felül kontrasztanyagos MR vizsgálatokat is végzünk, illetve olyan speciális MR vizsgálatokat, amit csak néhány helyen végeznek az országban.

 • Natív MR vizsgálatok
 • Kontrasztanyagos MR vizsgálatok
 • Szív MR vizsgálatok
 • Emlő MR vizsgálatok
 • Sürgősségi MR vizsgálatok
 • Hétvégi MR vizsgálat

Elkötelezettek vagyunk a pontos diagnózis mellett

Működésünk alatt már több tízezer mr vizsgálatot végeztünk Bízza Ön is MR vizsgálatát a HELP-MR specialistáira! Online időpontfoglalás most

HELP-MR

Magasra tettük a lécet annak érdekében, hogy pontos diagnosztikai eredményt nyújtsunk pácienseinknek.
Rövid határidővel, csúcskategóriás készülékkel és az ország legjobb szak-radiológus csapatával várjuk MR vizsgálati rendelőnkbe.
Indulásunk óta már a második Siemens MR készülékkel dolgozunk, mindkettő vadonatúj, nulla üzemórás, csúcsminőségű MR készülék, mert meggyőződésünk, hogy a legpontosabb diagnózist ez nyújtja.

 • Azonnali bejelentkezés
 • Hosszú nyitvatartás (6-20h)
 • Megfizethető árak
 • Specialista leletező csapat
 • Sürgősségi MR vizsgálat
 • Hétvégi MR vizsgálat
 • Felsőkategóriás készülék
 • Biztonságos vizsgálat
 • Várólista nélkül
 • Belvárosi rendelő, ingyenes parkolás
 • Szív MR vizsgálatok
 • Emlő MR vizsgálatok

Ügyfeleink visszajelzései

Kerestem a honlapjukon hol írhatnék értékelést, szerettem volna így is kifejezni hálámat, nagyon korrektek, segítőkészek, empatikusak, barátságosak, precízek, gyorsak, egy szóval EMBERSÉGESEK voltak. KÖSZÖNÖM MINDEN KEDVES KOLLÉGÁNAK AKI JELEN VOLT vagy akár közvetve vagy közvetlenül közreműködött a vizsgálat során ( fóbiám ellenére is megnyugtatóan barátságosak voltak.) A mosolyuk valódi, ahogy azt a honlapon leírták! Nagyon elégedett vagyok! Bátran ajánlom másoknak is.  Hálás köszönettel és üdvözlettel: D. Anna
D. Anna
Kedves, mosolygós recepciós hölgy. Modern, tiszta környezet. 21.századi gép. 1 nap alatt volt időpontom, mindennel elégedett vagyok. Pár hete a helyi kórházban voltam MR vizsgálaton, őszinte leszek ég és föld a különbség. Ott mint minden állami kórházban úgy beszélnek az emberrel, mintha 5 éves idióta lenne és az ott lévő gép kb. Noé bárkájáról való volt. Ha legközelebb szükségem van MR-re, biztos ide jövök!
S. Krisztián
Csak jót tudok mondani!!!! Nagyon köszönöm a két kedves hölgy türelmét kedvességét és bíztatását. Én borzasztó félelmekkel mentem oda ugyan is klausztrofóbiás vagyok. Meg pityeregtem is bevallom. De mikor a hölgy megengedte hogy a fejem kifelé legyen akkor már csillapodott bennem minden. Megmutatta meddig tól be a gépbe es kedvesen nyugtatoan szólt vizsgálatkor is hozzám. Csak köszönettel tartozom nekik Tiszta modern a rendelő..már nem félek ha legközrlebb mennem.kell. köszönök mindent.
A. Ágnes
Nem ez az első alkalom, hogy itt vagyok. Gyorsak, precízek! Csak ajánlani tudom, ha gyors MRI vizsgálatra van szükség!
N. Magdi

Képek a rendelőről és az MR vizsgálatról

Hogyan zajlik egy MR vizsgálat?

1. Időpont egyeztetés

MR vizsgálatra jelentkezhet telefonon, személyesen vagy e-mail-ben, de használhatja 0-24 elérhető online bejelentkezési felületünket, ahol szabadon válogathat az önnek szimpatikus időpontok közül.

2. Megjelenés rendelőnkben

A vizsgálat előtt kérjük 15 perccel jelenjen meg rendelőnkben. Amennyiben gépkocsival érkezik, díjmentesen tud parkolni az udvaron levő privát parkolónkban.

3. Vizsgálat elvégzése

A vizsgálat időtartama testrésztől függően 20-30 percig tarthat. Az MR vizsgálatnál aszisztenseink és radiológusunk segítenek önnek, és minden kérdésére választ adnak. A vizsgálat teljesen fájdalommentes. A vizsgálati helyiségben állandó erős mágneses tér van. Mielőtt a beteg belép ebbe a térbe, meg kell győződnie róla, hogy semmilyen mágnesezhető anyag, fém nincs a beteg testén (ruházatában, ékszerei között, szemüveg, telefon) vagy szervezetében (pacemaker). Ezek a fémtárgyak ugyanis a mágneses térben elmozdulhatnak, felforrósodhatnak, működésük károsodhat. Minden ilyen tárgyat a vizsgálóhelyiség melletti öltözőben kell hagynia.

A helységben egy vizsgálóasztalra kell felfeküdni. Az asszisztens a vizsgálni kívánt testrész köré helyezi a mágneses tekercset. Ha fél vagy szorongást érez mikrofonon keresztül beszélhet az asszisztenssel, aki folyamatosan hallja és egy speciális üvegablakon keresztül látja Önt. A betegnek mozdulatlanul, egyenletesen lélegezve kell feküdnie a vizsgálat végéig. Eközben erős berregő, zúgó hang hallható, amelynek elviseléséhez a beteg fejhallgatót vagy füldugót kap.

A vizsgálathoz intravénás kontrasztanyag adása válhat szükségessé. Ez a kontrasztanyag nem tartalmaz jódot, teljesen más, mint a röntgenvizsgálatnál használt anyagok. Allergiás reakciót igen ritkán okoz. Ez az anyag a felvételek kontrasztosságának fokozását segíti.

Gyakori kérdések

Túlsúlyos páciensek is igénybe vehetik az MR-t?

MR készülékünk 200kg-ig használható tágas belső átmérője eredményeként. Részletekről kérdezze kollegáinkat.

Kérhetek-e utólag plusz leletet, vagy cd lemezt?

Amennyiben utólag másolat készítése válna szükségessé, a leletet ingyen, a CD-t 3000 Ft/db áron készítjük el.

Van-e lehetőségem egészségpénztári finanszírozású vizsgálat elvégzésére?

Számlát állítunk ki az egészségpénztár nevére és címére, melyen feltüntetjük az Ön adatait (név, cím, tagi azonosító). Ezt érvényesítheti az egészségpénztári szolgáltatójánál.

Szerződött egészségpénztári partnereink:

- Vitamin

- OTP

- MKB

- Patika

- Új Pillér

- Medicina

- Vasutas

- Tempo

- Dimenzió

- Generali

- Danubius

- Herendi

- Életút

Amennyiben Ön rendelkezik tagsággal, de az Ön egészségpénztára nem szerződött partnerünk, kérjük keressen fel bennünket az alábbi elérhetőségek valamelyikén, hogy a szerződési folyamatot elindíthassuk:

- e-mail: info@helpmr.hu

- telefon: 06-30/505-75-60

Beszélhetek-e az orvossal a vizsgálat előtt ill. után?

Pácienseinknek joga van arra, hogy számára érthető módon (egyéniesítve), szóban történjék a tájékoztatóban foglaltak ismertetése, és hogy a kezelőorvosnak mind a vizsgálat előtt, mind a vizsgálatot követően bármikor kérdést tegyen fel. Kérjük pácienseinket, hogy a hatékony betegellátás érdekében technikai jellegű kérdéseiket elsődlegesen a recepciónak illetve az operátoroknak tegyék fel. Amennyiben a kérdés orvosi jellegű, akkor az orvos természetesen válaszol. Felhívjuk a figyelmet, hogy mivel rendelőnk csupán diagnosztikai intézet, nem tudunk teljes körű felvilágosítást nyújtani pácienseink állapotáról és az alkalmazott terápiás módszerekről illetve, hogy a diagnosztikai vizsgálat eredménye mennyiben befolyásolja páciensünk kezelését. Orvosaink csak a konkrét MR vizsgálatról és a konkrét vizsgálattal összefüggő kérdésekről tudják pácienseinket tájékoztatni. A további kezelésről a beteget ide küldő intézet szakorvosa fogja tájékoztatni.

Mikor kapok leletet a vizsgálat után?

A vizsgálat felvételeit (képi anyagait ), az Ön által megadott email címre fogjuk elküldeni, ahonnan letölthető lesz. A képek 30 napig elérhetőek és háromszor letölthetők kizárólag számítógépre. Radiológus szakorvosunk írásos véleményét 3-4 munkanapon belül tudjuk átadni.A leletkiadás várható időpontjáról és az átadás módjáról a rendelő recepciósa nyújt tájékoztatást.

Amennyiben nem a beteg a személyes átvevő, a leletet csak két tanú (név, lakcím) által aláírt meghatalmazás vagy ügyvédi ellenjegyzéssel ellátott meghatalmazás alapján adható ki. A Recepción kérhető meghatalmazási formanyomtatvány.

Szükség van-e beutalóra a térítésköteles (nem OEP finanszírozott) vizsgálatokhoz?

A vizsgálatokat NEM a társadalombiztosítás terhére végezzük és emiatt háziorvosi, illetve szakorvosi beutaló bemutatása NEM szükséges. Javasoljuk azonban ügyfeleinknek, hogy amennyiben betegségre, sérülésre, egészségi állapot megváltozására utaló tüneteket észlelnek, az MRI vizsgálat előtt keressék fel háziorvosukat vagy szakorvost és annak ajánlására végeztessék azt el. Azonban szeretnénk felhívni figyelmüket arra, hogy az MRI vizsgálatot az egészségügyi állapot megerősítésére is lehet alkalmazni.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A vizsgálatot erre szakosodott, tapasztalt szakemberek végzik.A vizsgálati helyiségben állandó erős mágneses tér van. Mielőtt a beteg belép ebbe a térbe, meg kell győződnie róla, hogy semmilyen mágnesezhető anyag, fém nincs a beteg testén (ruházatában, ékszerei között, szemüveg, telefon) vagy szervezetében (pacemaker). Ezek a fémtárgyak ugyanis a mágneses térben elmozdulhatnak, felforrósodhatnak, működésük károsodhat. Minden ilyen tárgyat a vizsgálóhelyiség melletti öltözőben kell hagynia.

A helységben egy vizsgálóasztalra kell felfeküdni. Az asszisztens a vizsgálni kívánt testrész köré helyezi a mágneses tekercset. Ha fél vagy szorongást érez mikrofonon keresztül beszélhet az asszisztenssel, aki folyamatosan hallja és egy speciális üvegablakon keresztül látja Önt. A betegnek mozdulatlanul, egyenletesen lélegezve kell feküdnie a vizsgálat végéig. Eközben erős berregő, zúgó hang hallható, amelynek elviseléséhez a beteg fejhallgatót vagy füldugót kap.

A vizsgálathoz intravénás kontrasztanyag adása válhat szükségessé. Ez a kontrasztanyag nem tartalmaz jódot, teljesen más, mint a röntgenvizsgálatnál használt anyagok. Allergiás reakciót igen ritkán okoz. Ez az anyag a felvételek kontrasztosságának fokozását segíti.

A vizsgálat időtartama testrésztől függően 20-30 percig tarthat.

Miért kell beleegyező nyilatkozatot aláírni?

Minden betegnek joga van az alapos, tényszerű felvilágosításhoz, az aláírandó papír ezeket az információkat tartalmazza. Maga a működő gép nem ártalmas, de mivel mágneses rezonanciával üzemel, fémtárgyakat nem vihetünk be a vizsgálatra. Az MR készülék alkalmazása során ugyanis nagy erejű elektromágneses mező képződik, mely a fémekben elektronvándorlást (áramot) kelt, ezért kell fémtágyainktól (ékszerek, kulcs, óra, telefon stb.) megszabadulnunk. Olyan apró fémek mint a melltartó kapcsa, vagy a farmer nadrág gombjai, nem okoznak egészségkárosodást a vizsgálat során, ám az említett okok miatt tényleg igyekezzünk úgy öltözni, hogy ruházatunkon ne legyenek fémes dolgok.

A másik ok amiért beleegyező nyilatkozat szükséges az a kontrasztanyag. Ez az a vegyület, ami kirajzolja az eltérő szövetállományt s pontos képet ad. Nagyon-nagyon elenyésző esetben a szer allergiás reakciókat válthat ki. Természetesen ilyen esetre van ellenanyag, ám az allergiás reakciók száma roppant csekély. Ráadásul az MR vizsgálathoz használt kontrasztanyag a CT-hez használthoz képest is mégkevésbbé vált ki allergiát, ugyanis nem tartalmaz jódot és egészen más a hatásmechanizmusa. A kontrasztanyagoknak ugyanolyan, de helyenként intravénás mivolta miatt szigorúbb követelményeknek kell megfelelni, mint a gyógyszereknek. A kontrasztanyagok gyógyszerészetileg bevizsgáltak, gyógyszerkönyvileg bejegyzett termékek.

MR vizsgálat a terhesség hányadik hetétől végezhető?

A terhesség első harmadában (trimeszterében) MR vizsgálat elvégzése nem javasolt. Legkorábban tehát a negyedik hónap kezdetétől, a terhesség 13. hetét követően lehetséges MR vizsgálat elvégzése.

Melyek azok a beültetett fémtárgyak, amelyek mellett az MR vizsgálat elvégezhető?

Az MR vizsgálat elvégzésének lehetősége függ attól, hogy milyen tárgyról van szó.

Szívritmus szabályozó (pacemaker) estében a vizsgálatot NEM végezzük el!

Lövedék, sörét, fémszilánk estében, ha a lövedék, sörét, fémszilánk az arcon (a szem környékén) van, a vizsgálatot NEM végezzük el!

Agyi- vagy aneurizma klip, szív műbillentyű vagy stent esetében csak akkor vizsgáljuk meg a pácienst, ha írásos szakvéleményt hoz arról, hogy azok MR kompatibilisek!

Műszem, beépített hallókészülék, ízületi protézis, művégtag és ortopédiai fémanyag (csavar, lemez, szög, drót) esetén a vizsgálat elvégezhető.

Egyéb fémtárgy vagy fémanyag (pl. fogtömés, foghíd, fogkorona, piercing, fogszabályozó, spirál) esetén a vizsgálat szintén elvégezhető.

Mi az MRI és hogyan működik?

Az MR diagnosztika manapság már az orvostudomány olyan speciális eszközévé vált, ami nagyban segíti az orvost a diagnózis felállításában és a terápia meghatározásában. Ez a vizsgálat jelenleg a legpontosabb radiológiai eljárás az ízületek diagnosztikájában is, csakúgy, mint az idegrendszerében. Ötvözi a CT és az ultrahang vizsgálatok előnyeit. Segítségével több dimenziós képek is készíthetők. Az erek ezzel az eljárással igen jól ábrázolhatóak (akár 3D-s rekonstrukciók is készíthetők), így sok információ nyerhető róluk anélkül, hogy veszélyes és kellemetlen beavatkozások történnének. Vizsgálható az agy, a hasi szervek, gerinc, a csontok és ízületek, valamint a mellkasi nagyerek környezete.

Az MRI a mágneses rezonanciás képalkotás rövidítése. Nem röntgen-sugarat használ a képalkotáshoz, hanem a mágneses teret ezáltal nem éri a beteget káros sugárzás. Az emberi test mintegy kétharmada víz, így kiválóan alkalmazható diagnosztikájában az MRI. A vizsgálat a szervezet folyadéktereinek mágneses térben történő megváltozott viselkedésén alapszik, testünk természetes mágneses tényezőit felhasználva, hatalmas külső mágnes segítségével történik. Testünkben a betegségek eltérést okoznak a szövetek és sejtek víztartalmában, így válnak láthatóvá.

Különféle betegségek diagnosztikájára alkalmas, mint pl. a sérülések (rándulás, ficam, szakadás, törés), gyulladások, idegrendszeri megbetegedések (agyvérzés, agylágyulás, szédülés, fejfájás, sclerosis multiplex, epilepszia stb.), gerincbetegségek (gerincferdülés, gerincsérv, csontritkulás stb.), anyagcsere zavarok, érbetegségek, fejlődési rendellenességek, tumorok és azok áttétei.

A vizsgálat teljesen fájdalommentes és veszélytelen, mellékhatása nem ismert, emiatt szükség szerinti gyakorisággal ismételhető és például kisgyermekek vizsgálata során is rizikómentesen alkalmazható. A pacemakerrel és mágnesezhető implantátumokkal, fémanyagokkal rendelkező betegek azonban nem vizsgálhatók.

További kérdések >
Online időpontfoglalás most
Kedves Pácienseink! Az Ultrahang vizsgálatra érkezőket új rendelőnkben várjuk! Új címünk: 8000 Székesfehérvár, Budai út 61-63.